راهنمای شرایط ناشتایی برای انجام آزمایش

خطاهای آزمایشگاهی در سه مرحله قبل از انجام آزمایش، انجام آزمایش و بعد از انجام آزمایش اتفاق می‌افتد. شایعترین خطاها مربوط به مرحله قبل از انجام آزمایش می‌باشد مانند شرایط آماده‌سازی بیمار، نگهداری و انتقال  نمونه و …… برای پیشگیری از این گونه خطاها، آزمایشگاه تشخیص طبی و تخصصی پیوند راهنماهای مختلفی را برای مراجعین محترم تهیه نموده که حضورتان ارائه می‌گردد. رعایت شرایط ذکر شده در این راهنما در اخذ نتایج صحیح و مقایسه آن با مقادیر طبیعی به منظور تشخیص و درمان مناسب توسط پزشکان محترم مفید می‌باشد.

اگر پزشکان یا همکاران آزمایشگاه از شما بخواهند که برای انجام آزمایش ناشتا مراجعه كنید، لطفاً‌ موارد به موارد زیر توجه کنید:

  1. در مدت زمان مشخصی قبل از مراجعه به آزمایشگاه از خوردن و آشامیدن (به جز آب) پرهیز کنید. مدت زمان ناشتایی، توصیه شده برای آزمایش های مربوط به چربی خون مثل تری‌گلیسیرید و کلسترول حداقل 12 ساعت و حداکثر 14 ساعت است. اما در صورتی که تنها قند خون ناشتا درخواست شده باشد 8 ساعت ناشتایی نیز مناسب است.
  2. بهترین زمان ناشتایی در شب است که فعالیتهای بدن به حداقل میرسد و در این حالت بیمار در شرایط مناسب نمونه گیری در صبح قرار خواهد گرفت.
  3. در مدت زمان ناشتایی از نوشیدن آب میوه، چای و قهوه خودداری کنید ولی نوشیدن آب بلامانع است، مگر آنکه توسط پزشک تذکر داده شده باشد.
  4. طی زمان ناشتایی از مصرف دخانیات، جویدن آدامس، تمرین بدنی و ورزش پرهیز نمایید. این موارد ممکن است منجر به تحریک سیستم گوارش و عضلانی و تغییر در نتایج آزمایش شود.
  5. ناشتایی برای نوزادان به مدت 4 ساعت بعد از آخرین زمان شیردهی است.
  6. در خصوص مصرف دارو در مدت زمان ناشتایی با پزشک معالج خود مشورت نمایید.
  7. برای بررسی خون مخفی در مدفوع لازم است حداقل دو روز قبل از انجام آزمایش و در طی دوره جمع آوری نمونه مدفوع، ازخوردن گوشت قرمز، گوشت سفید (مرغ و ماکیان)، ماهی، شلغم، تربچه، کلم بروکلی، گل کلم، پرتقال، موز، انگور، طالبی یا گرمک و خربزه و همچنین مصرف حبوبات، پسته، بادام زميني، كشمش و ذرت پرهیز نمائید. همچنین توصیه می گردد که حداقل 2 روز قبل از انجام آزمایش از مصرف داروهای زیر نیز اجتناب شود:
    سالیسیلات ها مانند آسپرین، سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (مانند ایبوپرفن، ایندومتاسین، دیکلوفنات سدیم)، مصرف قرصهای آهن (مانند کپسول هماتینیک و ففول)، آنتی اسید ها ، داروهای کلشیسین دار ،ترکیبات ید دار، دیورتیک های تیازیدی، رزپین و ویتامین C.
  8. برای انجام آزمایش VMA ادرار 24 ساعته لازم است از 3 روز قبل از انجام آزمایش از مصرف مواد غذایی مثل قهوه، وانیل، شکلات، موز و کاکائو خودداری گردد.
  9. پس از نمونه‌گیری می‌توانید رژیم غذایی عادی و فعالیت روزانه را آغاز كنید.
    error: Content is protected !!