راهنمای شرایط ناشتایی برای انجام آزمایش
- خانه
- خدمات
- راهنما جهت نمونهگیری انواع آزمایشها
- راهنمای شرایط ناشتایی برای انجام آزمایش
خطاهای آزمایشگاهی در سه مرحله قبل از انجام آزمایش، انجام آزمایش و بعد از انجام آزمایش اتفاق میافتد. شایعترین خطاها مربوط به مرحله قبل از انجام آزمایش میباشد مانند شرایط آمادهسازی بیمار، نگهداری و انتقال نمونه و …… برای پیشگیری از این گونه خطاها، آزمایشگاه تشخیص طبی و تخصصی پیوند راهنماهای مختلفی را برای مراجعین محترم تهیه نموده که حضورتان ارائه میگردد. رعایت شرایط ذکر شده در این راهنما در اخذ نتایج صحیح و مقایسه آن با مقادیر طبیعی به منظور تشخیص و درمان مناسب توسط پزشکان محترم مفید میباشد.
اگر پزشکان یا همکاران آزمایشگاه از شما بخواهند که برای انجام آزمایش ناشتا مراجعه كنید، لطفاً موارد به موارد زیر توجه کنید:
- در مدت زمان مشخصی قبل از مراجعه به آزمایشگاه از خوردن و آشامیدن (به جز آب) پرهیز کنید. مدت زمان ناشتایی، توصیه شده برای آزمایش های مربوط به چربی خون مثل تریگلیسیرید و کلسترول حداقل 12 ساعت و حداکثر 14 ساعت است. اما در صورتی که تنها قند خون ناشتا درخواست شده باشد 8 ساعت ناشتایی نیز مناسب است.
- بهترین زمان ناشتایی در شب است که فعالیتهای بدن به حداقل میرسد و در این حالت بیمار در شرایط مناسب نمونه گیری در صبح قرار خواهد گرفت.
- در مدت زمان ناشتایی از نوشیدن آب میوه، چای و قهوه خودداری کنید ولی نوشیدن آب بلامانع است، مگر آنکه توسط پزشک تذکر داده شده باشد.
- طی زمان ناشتایی از مصرف دخانیات، جویدن آدامس، تمرین بدنی و ورزش پرهیز نمایید. این موارد ممکن است منجر به تحریک سیستم گوارش و عضلانی و تغییر در نتایج آزمایش شود.
- ناشتایی برای نوزادان به مدت 4 ساعت بعد از آخرین زمان شیردهی است.
- در خصوص مصرف دارو در مدت زمان ناشتایی با پزشک معالج خود مشورت نمایید.
- برای بررسی خون مخفی در مدفوع لازم است حداقل دو روز قبل از انجام آزمایش و در طی دوره جمع آوری نمونه مدفوع، ازخوردن گوشت قرمز، گوشت سفید (مرغ و ماکیان)، ماهی، شلغم، تربچه، کلم بروکلی، گل کلم، پرتقال، موز، انگور، طالبی یا گرمک و خربزه و همچنین مصرف حبوبات، پسته، بادام زميني، كشمش و ذرت پرهیز نمائید. همچنین توصیه می گردد که حداقل 2 روز قبل از انجام آزمایش از مصرف داروهای زیر نیز اجتناب شود:
سالیسیلات ها مانند آسپرین، سایر داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (مانند ایبوپرفن، ایندومتاسین، دیکلوفنات سدیم)، مصرف قرصهای آهن (مانند کپسول هماتینیک و ففول)، آنتی اسید ها ، داروهای کلشیسین دار ،ترکیبات ید دار، دیورتیک های تیازیدی، رزپین و ویتامین C. - برای انجام آزمایش VMA ادرار 24 ساعته لازم است از 3 روز قبل از انجام آزمایش از مصرف مواد غذایی مثل قهوه، وانیل، شکلات، موز و کاکائو خودداری گردد.
- پس از نمونهگیری میتوانید رژیم غذایی عادی و فعالیت روزانه را آغاز كنید.
در فضای مجازی ما را دنبال کنید