غربالگری HIV
HIV یا ویروس نقص سیستم ایمنی انسان، اختصاص به انسان داشته و با آلوده کردن دستهای از گلبولهای سفیدخون که وظیفه دفاعی بدن را به عهده دارند، میتواند منجر به نقص در سیستم ایمنی بدن شود. علائم بالینی در ابتدا به صورت یک بیماری شبه آنفلونزا مشخص شده و پس از گذراندن این مرحله، بیماری وارد فاز بدون علامت میگردد. در ادامه بدن به علت کاهش بیش از اندازه قدرت دفاعی و تخریب گلبولهای سفید خون، دچار یک نقص ایمنی شدید میگردد که به این مرحله ایدز-AIDSگفته میشود.
مهمترین علائم بیماری
همانطور که قبلاً ذکرشد،در ابتدای آلودگی علامتی شبیه آنفلونزا در فرد مبتلا بروز میکند و در اواخر بیماری و شروع مرحله ایدز علائم ذیل بروز میکند:
در اواخر بیماری و شروع مرحله ایدز علائمی همانند بی اشتهائی، کاهش وزن، اسهال مزمن، برفک دهانی، انواع عفونتهای باکتریال و قارچی، بزرگ شدن غدد لنفاوی و … در بیمار ظاهر میشود.
راههای تشخیص بیماری چیست؟
- با استفاده از تستهای غربالگری سرولوژیک میتوان آنتی بادی،های ضدویروسی را در خون افراد مبتلا تشخیص داد. در صورت آلودگی با ویروس، تستهای غربالگری بعداز 3-1 ماه، و در بعضی از موارد بعد از 6 ماه مثبت میگردند. لازم بذکر است که با استفاده از تستهایی نظیر آنتی ژن P24 میتوان در زمان بین 2 تا 3 هفته بعداز آلودگی تشخیص بیماری را انجام داد.
- تستهای آزمایشگاهی تاییدیHIV
از آنجائی که در بعضی از موارد تستهای غربالگری با نتایج مثبت کاذب همراه میباشند، لذا با مثبت شدن نتایج تست های غربالگری، استفاده از تستهای تاییدی حساس همانند وسترن بلات و PCR ضرورت پیدا میکند.
انجام تستهای مولکولی PCR در زمانی که 1 الی 2 هفته آلودگی گذشته باشد، قابل انجام است.
شرایط بیمار برای انجام آزمایش:
آزمایش روی نمونه خون انجام میشود و نیاز به شرایط خاص از جمله ناشتایی ندارد.
آنچه مارا در معرض خطر قرار میدهد رفتارهای پرخطر است، نه زندگی در کنار افراد مبتلا
در فضای مجازی ما را دنبال کنید